5 Voordelen van een maaltijdservice aan huis

De maaltijdservice is zeer populair onder ouderen in Nederland. Nederland vergrijst in rap tempo. En juist de senioren zijn een kwetsbare doelgroep waarbij het zelfstandig boodschappen doen en koken erg moeizaam kan zijn.

Een kant-en-klaar maaltijd aan huis kan uitkomst bieden. Verschillende bedrijven in Nederland bezorgen dergelijke opwarmmaaltijden bij ouderen thuis. Het enige wat men nog hoeft te doen is de maaltijd in de magnetron plaatsen en een aantal minuten opwarmen.

De kwaliteit van de maaltijden is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Waar kant-en-klaar maaltijden vroeger veel zout, vet en andere ongezonde toevoegingen bevatten is dat nu een stuk minder het geval.

Welke aanbieders zijn er in Nederland?

Wie een oplossing voor magnetronmaaltijden aan huis zoekt kan terecht bij veel verschillende organisaties. Uitgekookt, Apetito, Food Connect en Maaltijdservice.nl zijn de meest populaire aanbieders.

Maar op lokaal niveau zijn er ook tal van bedrijven gespecialiseerd in het bezorgen van (warme) maaltijden speciaal voor senioren en hulpbehoevenden.

Welke soorten maaltijden zijn er?

De maaltijden zijn er in verschillende soorten. Vaak verdelen we deze onder in koelvers, vriesvers en warm. Hieronder vindt u per type maaltijd een korte uitleg.

Daarnaast zijn er vaak ook dieetmaaltijden mogelijk. Op deze pagina van Maaltijdbutler.nl leest u alles over de verschillende maaltijden.

  • Koelvers: met (dag)verse ingrediënten bereid, een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Over algemeen het meest vers en meest smaakvol.
  • Vriesvers: na bereiding direct ingevroren waardoor de maaltijden lang houdbaar zijn in de vriezer. Vaak iets goedkoper en dus erg lang houdbaar.
  • Warm: vaak ook aangeduid als Tafeltje Dekje. Dit zijn maaltijden die vers worden bereid in een (lokale) keuken en warm worden geleverd bij ouderen thuis. Vaak wordt dit gedaan door lokale initiatieven en vrijwilligers.

Wat is er nu zo handig aan een maaltijdservice?

Heeft u, uw vader/moeder of een familielid of kennis problemen met zelf eten klaarmaken?

Een maaltijdservice kan hier uitkomst bieden. Hieronder vindt u 5 belangrijke voordelen van de maaltijdservice:

  1. Hoge kwaliteit: steeds vaker met 100% verse ingrediënten klaargemaakt
  2. Wekelijks keuze uit verschillende gerechten
  3. Vaak is er een persoonlijke bezorger die ook een oogje in het zeil houdt
  4. Maaltijden aan huis zijn er al vanaf €4,29
  5. Verschillende vormen van bestellen: papieren bestellijst, telefonisch of online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − zeventien =