Zes smakelijke tips voor een foodie bruiloft

Velen onder ons zijn echte fijnproevers. En als fijnproever ben ik ervan overtuigd dat eten behoorlijk belangrijk is voor je bruiloft, toch?

Hieronder vind je een lijst met zes tips voor de aanpak van een cocktailuurtje- en dinermenu, zodat je een onvergetelijke en heerlijke bruiloft kunt hebben.

DINER MOET LEUK ZIJN, NIET STUFFY.

Niemand verwacht foie gras (ganzenlever) en truffels te eten op je bruiloft. En zo lekker als het klinkt, is een  gerecht als surf en turf vaak snel koud en te gaar met een groot feest. Waarom dan geen maaltijd die lekker is en die de gasten niet te lang ophoudt van het kletsen en dansen?

Laatst waren we op een hele chique bruiloft met een sigaren- en oesterbar. Maar raad eens wat we aten voor het avondeten? Een burger! Het was luxe burger met Kobe biefstuk en zelfgemaakte brioche broodjes, maar toch was het een hamburger. En iedereen was er dol op. U kunt dit aan tafel serveren of een foodtruck laten komen.

U KUNT UW EIGEN RECEPTEN VERSTREKKEN

Cateringmenu’s kunnen behoorlijk generiek zijn. Ik heb talloze voorbeeldmenu’s ontvangen met kip met seizoen groenten, ossenhaas en een gemengde groentesalade. Deze menu’s schreeuwen niet echt creativiteit. Maar wist je dat je bij 99,9% van de je eigen recepten kunt aanleveren.

Ben je dol op de gebakken kip van je oma met romige aardappelpuree? Of absoluut aan het zwijmelen over de langzaam gekookte korte ribben vanaf je eerste date? Zoek naar die recepten en e-mail ze naar uw cateraar. Als u het recept van een restaurant niet online kunt vinden, bel ze dan op. De meeste mensen hebben een zwak voor bruiloften en helpen je graag verder.

PRINT EEN DINER-MENU

Het maakt niet uit welk eten u kiest of welke service u kiest (buffet, tafelen of foodtruck), ik moedig de bruid en bruidegom altijd aan om menu’s te printen en op een bepaald moment ergens neer te zetten. Mensen willen graag weten wat ze gaan eten. Als je een beetje tijd besteedt aan de woordkeuze en het ontwerp van uw menukaart, zullen de gasten enthousiast anticiperen op hun diner, in plaats van bang te zijn voor het onbekende. En -vanuit een praktisch standpunt – als gasten voedselallergieën of -intoleranties hebben, kunnen ze bepalen welke items ze kunnen eten.

MAAK PLANNEN VOOR EEN COCKTAIL-UURTJE

Het cocktail-uurtje begint voor het diner. Het is bedoelt om de sfeer er goed in te brengen en alvast de eerste honger te stillen, terwijl de gasten nog lekker aan het kletsen en genieten zijn. De voorgerechten moeten hapgroot zijn en veel smaak hebben. Spek gewikkelde dadels gevuld met geitenkaas. Crostini van kruiden en witte bonen. Mini gegrilde kaas met gekarameliseerde uien. Deze voorbeelden zijn uniek, betaalbaar en zullen uw gasten enthousiast maken voor het diner.

De drankjes zijn even belangrijk en verdienen enige aandacht. Ik ben persoonlijk geen fan van de open bar. Ik denk dat ze duur zijn en een behoorlijk luidruchtig huwelijk kunnen creëren. Maar ik ben helemaal voor de kenmerkende cocktails, en twee is precies het juiste nummer. Denk aan het serveren van het favoriete drankje van de bruid en de bruidegom.

STEL EEN DESSERTTAFEL OP.

Gasten kunnen een bord met verschillende kleine toetjes pakken die ze gemakkelijk kunnen eten, terwijl ze staan ​​en zich mengen met vrienden en familie. Ideeën voor het dessert zijn verschillende chocolaatjes of pralines met espresso’s en cappuccino’s, ijs en een verscheidenheid aan Franse macarons.

VERGEET NIET OM TE ETEN!

Nu je zoveel tijd hebt besteed aan het plannen van je trouwmenu, moet je ervan genieten! Als je tijdens het cocktailuurtje bezig bent met foto’s, vraag dan je ceremoniemeester of een vriend om een klein dienblad met hapjes voor jou en je partner te maken. Hoewel het gemakkelijk is om je te laten meeslepen door de dansen, toespraken en je gasten te begroeten, mag je er zelf niet aan onderdoor gaan. Het is tenslotte jouw dag en met een fantastisch menu wil je geen hap missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − drie =