eten

Uit eten en gezonde voeding combineren?

Iedereen kent wel de afweging tussen gezond(er) willen eten en eens op zijn tijd uit eten willen gaan. Er wordt dan ook vaak gezegd dat dit niet te combineren valt. Dat is echter onjuist: het gaat allemaal om balans. Je kunt zeker op zijn tijd ergens buitenshuis eten, zoals in een restaurant, zolang je maar op een aantal dingen let en je voedingspatroon verder gebalanceerd is. Om dit te realiseren, zul je over het algemeen gezonde voedingsstoffen moeten consumeren. In deze blog wordt ingegaan op het combineren van gezonde voeding en uit eten gaan. Lees dus snel verder voor meer informatie!

Gezonde voedingsstoffen 

Ook wanneer je uit eten gaat, bijvoorbeeld in een restaurant, is het niet zo lastig om op je voeding te letten. Er zijn overal wel gezondere en minder gezonde opties. Gerechten met veel snelle koolhydraten en ongezonde vetten? Laat dit soort maaltijden zoveel mogelijk links liggen. Kies vaker voor gerechten met groenten, voldoende eiwitten, en langzame koolhydraten zoals zilvervliesrijst. Indien er wel eens een schuldgevoel bij je ontstaat nadat je uit eten gaat, vermindert of verdwijnt dit wanneer je voor gezondere opties kiest.

Gebalanceerd voedingspatroon

Uiteindelijk is het van belang dat je voedingspatroon in balans is. Eet zowel voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, maar niet te veel. Zorg voor een goede balans. Kies daarnaast vaker voor gezonde vetten (omega 3) in plaats van ongezonde vetten (omega 6). Hetzelfde geldt voor koolhydraten: het is verstandig vaker langzame koolhydraten te consumeren, in plaats van snelle koolhydraten.

 

Vergeet daarnaast niet om ook voldoende te bewegen. Regelmatige beweging/sport zorgt ervoor dat je je lichaam gezond houdt en zorgt er ook voor dat je calorieën verbrandt.

Ondersteunende supplementen

Hierboven zijn de gezonde omega 3 vetten al even besproken. Hiervan eten we er in Nederland niet voldoende. Omega 3 vetten zijn vooral te vinden in vis, maar ook in supplementen. Daarom wordt het ook aangeraden bepaalde voedingsstoffen via supplementen binnen te krijgen, indien je ze via voeding niet voldoende consumeert. Dit kunnen ook vitamines en mineralen zijn. Ook wanneer je sport, zijn er bepaalde sportsupplementen die je extra ondersteuning geven. Sportsupplementen en andere supplementen voor je algemene gezondheid zijn te vinden bij Muscle Concepts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 17 =