foodbox

Uit eten of zelf koken uit een foodbox?

Uit eten of zelf koken uit een foodbox?

Als mama van twee studenten is gezond eten voor ons gezin erg belangrijk. Mijn man en ik werken fulltime en ‘s avonds hebben we beide de fut niet meer om naar de supermarkt en slager te lopen en de wekelijkse boodschappen bleken onvoldoende zonder een ellenlang lijstje. Dus ja, de afhaalmenu’s zijn handig in ons keukenkastje opgeborgen, want dat is toch wel erg makkelijk… maar helaas niet altijd even gezond. Gelukkig heb ik nu via collega’s de foodbox ontdekt!

Een gezonde maaltijdbox aan huis.

Het concept lijkt ingewikkeld maar is eenvoudig. Online kan je een keuze maken uit verschillende recepten. De maaltijdboxen bevatten behalve verse producten, ook de nodige kruiden en bij gerechten (couscous, pasta,rijst…). De hoeveelheid is afgestemd op het aantal personen. Het te volgen stappenplan zit mooi in de doos en je hoeft echt geen chefkok zijn om een maaltijd klaar te maken.

Voor ons gezin zijn er enkel voordelen:

  • Je hoeft je huis niet uit om te winkelen
  • Er is precies genoeg, geen voedselverspilling
  • De bestelling doen we wekelijks online
  • De boxen worden aan huis geleverd
  • Is een pak goedkoper dan uit eten met ons vier
  • De gevarieerde keuze is ook eens kennis maken met ‘vergeten’ groenten
  • De bereidingswijze is erg eenvoudig en gaat snel

HelloFresh , de maaltijdbezorger.

Ik koos zelf voor HelloFresh omdat hun boodschappentassen gevuld zijn met kwalitatief en vers voedsel ,een betere variatie, meer organische producten en minder verwerkt voedsel, meer verse producten, en vooral een grote portie groente.

De maaltijd keuzes staan online. Er is een breed assortiment boxen, zelfs voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. Kijk op deze website over maaltijdboxen voor meer informatie. Hier staan namelijk alle maaltijdboxen apart vermeld met hun kenmerken en verschillen. Zo kun je in een oogopslag meerdere foodboxen met elkaar vergelijken op www.maaltijdbox.nu

Wereldkeuken gerechten.

Wij kiezen graag uit het thema ‘de wereldkeuken’. We houden van reizen en het is steeds fijn om de geuren en smaken van Zuiderse landen in je eigen keuken te ruiken!

Spanje, Italië, US, Mexico, Azië. Maak kennis met de klassiekers onder de recepten.

Een nadeel is misschien de kostprijs. Maar als je uit eten gaat in een restaurant dan heb je ook een aardig plaatje. En hoeveel speciale kruiden staan er bij jou in het keukenrek dat je maar eenmalig hebt gebruikt. Doe daar je eigen vervoerskosten en tijd nog eens bij en dan kom je er snel uit dat koken met een maaltijdbox van HelloFresh of Foodbag qua prijs best meevalt!

Ook biologische producten.

Wie wil koken met 100% biologische ingrediënten, kan terecht bij Ekomenu. De maaltijd zakken worden geleverd in een kunststof koelbox, die je na gebruik terug kunt meegeven. Goed voor het milieu!

Wat ons gezin betreft een win win situatie met alleen maar voordelen om makkelijker gezond en toch lekker te kunnen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =