Dit moet je weten over sous vide

Sous vide is een goede manier om jouw eten op de juiste manier te bereiden. Door een langzame garing kun je er namelijk voor zorgen dat je altijd een perfect gerecht op tafel hebt. Alleen moet je hier wel veel verschillende benodigdheden voor aanschaffen. Je moet daarom bij een specialist gaan kijken. Een van de specialisten waar je alles aan kunt schaffen is Souvy. Maar waar moet je allemaal op gaan letten en kun je als amateur ook aan de slag gaan? Onderstaande informatie legt jou precies uit waar je op moet gaan letten.

 

Sous vide voor alle koks

Sous vide is voor zowel de professional als de amateur kok een goede optie. Je kunt op voorhand al veel bewaren en hebt zoveel tijd over dat je als professional ook meer klanten in jouw restaurant kunt krijgen. Daarbij zullen de gerechten dus ook niet meer mislukken. Het resultaat: je hoeft minder weg te gooien en geniet van ieder gerecht dat op tafel komt te staan. Het kent daarom ook geheel andere werkzaamheden dan bij de traditionele bereiding. Zo heb je ook een waterreservoir en vacuümzakken nodig om te kunnen beginnen. Schaf daarom als eerste deze benodigdheden aan.

 

De smaak van het vlees behouden

Bij een traditionele bereiding doe je alles in de pan. Hier verhit je de pan en kunt door contactwarmte ieder gerecht klaar maken. Hierdoor zal wel veel vocht verdampen. De smaken veranderen hierdoor aanzienlijk en jouw gerecht zal nooit smaken zoals je dit gehoopt had. Bij sous vide kun je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk van de smaak gaat behouden. Doordat alles geleidelijk aan klaargemaakt wordt, hoeft er namelijk geen vocht te ontsnappen. Het mag dan iets langer duren, uiteindelijk kun je wel gaan genieten van ieder stukje vlees dat je hebt.

 

Geen schadelijke stoffen in het eten

Je kunt je dan afvragen of het niet vies is om in plastic te koken met sous vide. Doordat je werkt met vacuümzakken en vacuümfolies in combinatie met relatief lage temperaturen zal het plastic ook geen smaak achterlaten op de gerechten. Je hoeft hierdoor niet te verwachten dat er giftige stoffen in het eten komen. Daarbij behoud je dus de volle smaak van het eten, omdat de sappen die eruit komen in de zak blijven. Deze gaan niet zomaar verdampen en het vocht blijft in het gerecht. Mensen gaan versteld staan van jouw kookkunsten.

 

Laat jouw visite altijd versteld staan

Bij sous vide moet je dus wel verschillende benodigdheden aanschaffen. De specialisten zetten altijd alle benodigdheden voor jou op een rijtje en je kunt jouw gerechten afmaken door het te serveren op goed servies. Servies kan jouw gerecht immers alleen maar meer uit laten springen. Door overal over na te denken hoef je geen professionele kok meer te zijn om het beste uit het eten te halen. Jouw gezin en de visite staan versteld van wat je allemaal kunt en maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 4 =