Wijn

Wijnkast voor particulier gebruik? Dit zijn de mogelijkheden!

Bent u op zoek naar een wijnklimaatkast voor particulier gebruik, maar ziet u door de wijnkasten het bos niet meer? Lees dan hier welke mogelijkheden er op het gebied van wijnkoelkasten zijn.

Wat zijn de voordelen van een wijnkoelkast?

Allereerst de voordelen van de wijnkoelkast in het algemeen:

  • Constante temperatuur
    Doordat de wijn in een wijnkoelkast altijd in de perfecte temperatuur ligt blijft de smaak van de wijn veel langer goed.
  • Gemak
    Wanneer u in het bezit bent van een wijnkoelkast hoeft u nooit meer in te zitten over de temperatuur van uw wijn. De wijn is namelijk altijd op de vooraf door u ingestelde temperatuur en is daardoor altijd klaar om geserveerd te worden.
  • Eigen klimaat
    Een wijnkoelkast wordt ook wel eens een wijnklimaatkast genoemd. Deze benaming is heel logisch, want in een wijnkoelkast ligt de wijn in een ander klimaat dan wanneer het buiten de wijnkoelkast zou liggen. Tocht en andere luchtcirculatie, luchtvochtigheid, uv-straling, trillingen, muffe luchtjes en andere zaken die een negatieve invloed kunnen hebben op de smaak en houdbaarheid van de wijn krijgen dus geen kans. 

Inbouw of vrijstaand?

Als u uw wijn voortaan altijd op de perfecte temperatuur wilt serveren en geen smaakveranderingen in uw gefermenteerde druivendrankje wilt is kiezen voor een wijnkoelkast een logische keuze. Een wijnkoelkast kunt u op twee manieren in uw woning verwerken. U kunt er namelijk voor kiezen om deze in te bouwen in uw keuken, maar u kunt er ook voor kiezen om de wijnkoelkast een vrijstaande plek in uw woning te geven.

Wijnkoelkast inbouw

Als u voor de bovenstaande optie kiest, kiest u voor de meest ruimtebesparende mogelijkheid. Een inbouw wijnkoelkast kan namelijk in een keuken geïntegreerd worden en is daardoor vergeleken met de vrijstaande wijnkoelkast ontzettend ruimtebesparend. Voor mensen met een beperkt vloeroppervlak is de inbouw wijnkoelkast daardoor de populairste optie.

Wanneer u voor de ingebouwde versie van de wijnkoelkast kiest hoeft u slechts één keukenkastje op te offeren om voortaan te kunnen genieten van wijn op perfecte temperatuur. Bovendien oogt een ingebouwde wijnkoelkast ook nog eens ontzettend stijlvol.

Door voor een strak vormgegeven en luxe uitziende ingebouwde wijnkoelkast te kiezen drinkt u dus voortaan niet alleen wijn op perfecte temperatuur, maar levert u bovendien geen vloeroppervlak in en geeft u de inrichting en status van uw keuken een enorme boost.

Wijnkoelkast vrijstaand

Als u op zoek bent naar een kleiner formaat wijnkoelkast is de vrijstaande wijnklimaatkast wellicht iets voor u. In de vrijstaande varianten van een wijnkoelkast passen over het algemeen minder flessen dan in de ingebouwde versies.

Een andere reden om voor een vrijstaande wijnkoelkast te kiezen is het feit dat deze nog meer in het oog springt dan de inbouw wijnkoelkast. Zodoende is het niet alleen een functionele, maar ook stijlvolle toevoeging aan uw keuken, woonkamer of ander vertrek.

Conclusie

Wilt u een kleine wijnkoelkast die in het oog springt, kies dan voor de vrijstaande wijnkoelkast. Indien u echter een grote voorraad wijn wilt bewaren en hier geen ruimte voor heeft is de inbouw wijnkoelkast voor u de beste optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =