De 5 beste biercafés van Nederland

Drink je graag iets anders dan een simpele Heineken of Amstel? Ben je op zoek naar een speciaalbiertje vol smaak en hou je van afwisseling? Dan ben je waarschijnlijk ook fan van biercafés. Door het hele land zijn biercafés waar soms wel honderden biertjes op het menu staan.

Niet alleen het aanbod is echter belangrijk, ook de ervaring en service van het personeel. WapenvanWestmaas.nl zet de vijf beste biercafés van Nederland op een rijtje.

5. Café Gollem (Amsterdam)

Café Gollem is een biercafé met vier locaties in Amsterdam. De locatie met het grootste aanbod bevindt zich op de Amstelstraat, vlakbij het Rembrandtplein.

Aan de Amstelstraat kan bij Café Golem een keuze gemaakt worden uit liefst dertig bieren op de tap en nog eens 250 bieren op fles. Daarmee kun je eindeloos nieuwe biertjes testen en hoef je eigenlijk nooit hetzelfde biertje te drinken.

Café Gollem is gezellig, maar ook gemoedelijk. Daarmee is het een uitstekende plek om te relaxen met vrienden of familie onder het genot van een biertje.

4. Het Klooster (Delft)

Het Klooster is al lange tijd een begrip in Delft en in 2017 van eigenaar gewisseld. Sindsdien is het aanbod op de tap uitgebreid van vijf bieren naar liefst twintig. Hierbij is er keuze tussen reguliere pils, maar ook speciaalbier op tap.

Daarnaast is er een uitzonderlijk groot aanbod van bier op fles, afkomstig uit Europa, maar ook elders op de wereld. Het Klooster is een vrij klein, klassiek bruin café, wat het erg sfeervol maakt. Vanwege de populariteit kan het wel vrij druk zijn en lastig om een plekje te vinden. Houd hier rekening mee.

3. Proeflokaal Arendsnest (Amsterdam)

Proeflokaal Arendsnest is een bruisende biercafé in Amsterdam dat zich met name richt op bieren uit Nederland en de Verenigde Staten, alsmede enkele bieren uit andere landen.

Wil je graag lokale speciaalbiertjes uitproberen, dan is er bijna geen betere plek in Nederland dan Proeflokaal Arendsnest. De bar heeft een klassieke inrichting van een bruin café met enkele moderne trekjes. In de gehele lengte van de bar zijn taps, met eindeloze keuze voor de bierliefhebber.

2. Café Frape (Maastricht)

Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, is Café Frape een echt biercafé in hartje Maastricht. In dit gezellige, bruisende café is er gigantisch veel keuze, met de nadruk op vooral Limburgse en Belgische biertjes.

Gezien de Belgische biercultuur misschien wel de beste van de wereld is, is dit zeker geen straf. Probeer iedere ronde een ander biertje en geniet van het bourgondische Limburg.

1. Olivier (Utrecht)

Café Olivier in het hart van Utrecht is een bijzonder biercafé. Van buiten ziet het gebouw er normaal uit, maar van binnen is het een kerk. De oude schuilkerk dient inmiddels al een tijdje niet meer als kerk, maar de glazen en het oude orgel is nog altijd aanwezig.

Hoewel het hierdoor een vrij luidruchtig café is door het hoge plafond en de galm, is het ook gezellig en sfeervol. Ook hier geldt dat het een bijzonder populair biercafé betreft, dus wil je genieten van speciaalbiertjes, dan moet je op tijd een tafeltje claimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 2 =