De instapgerechten voor een Big Green Egg

De Big Green Egg is razend populair in Nederland? Heb je er net zelf eentje aangeschaft? Dan wil je waarschijnlijk zelf meteen gaan beginnen met kokkerellen. Je bent al druk op zoek naar gerechten online of in speciale kookboeken. Maar terwijl je bezig bent kom je er achter dat een Big Green Egg lastiger is dan je van tevoren had gedacht. Onze grootste tip is om te beginnen met een aantal basisgerechten om zo wat ervaring op te doen. Maak het in het begin jezelf vooral niet te lastig, dan kom je er gaandeweg achter dat geen enkel gerecht heel moeilijk is om te maken.

Wil je de Egg vaker gaan gebruiken? Dan kan het geen kwaad om eens een Big Green Egg Workshop te volgen. Hierin leer je de basistechnieken. Zo haal je meer plezier uit de Big Green Egg en komt het ook ten goede aan de smaak van uw gerecht.

Basisgerechten

Maar we helpen u ook graag een handje op weg. Daarom hebben we een aantal makkelijk te bereiden gerechten waarmee u de kneepjes van het vak goed onder de knie kan krijgen.

Broodje hamburger

Geen barbecue zonder een broodje hamburger. Er gaat namelijk niks boven een goede burger. Je kan ervoor kiezen om de hamburgers zelf te maken. Wil je het jezelf nog niet te moeilijk maken, dan kan je ook Ambachtelijke hamburgers kopen. Voor een goede hamburger heb je een temperatuur van zo’n 180 graden celsius nodig.

Tip: Voor een lekker krokant broodje kan je beide helften van het broodje met de binnenkantkort op het rooster leggen.

Gepofte aardappel.
Een gepofte aardappel is altijd lekker. Ook voor dit gerecht moet de Green Egg een temperatuur van zo’n 180 graden hebben. De aardappel moet ongeveer 90 minuten poffen om goed gaar te zijn. In de tussentijd kan je met andere dingen aan de gang. De tafel dekken, de peterselie of bieslook alvast snijden. Na 90 minuten kan je de aardappel opensnijden en vullen met de vulling naar keus.

Tip: Voor een gepofte aardappel kan je het beste een kruimelige aardappel gebruiken.  Probeer ook eens een zoete aardappel te poffen.

Krokante kip

Een krokante kippenpoot hoort eigenlijk ook bij een barbecue. Deze kan zowel gemarineerd als ongemarineerd kopen. Door de ongemarineerde variant te kiezen, kan je de smaak helemaal zelf bepalen. Voor een krokante kip moet de Green Egg een temperatuur van 200-210 graden celsius hebben. De kip heeft wel een tijdje nodig om lekker gaar te worden. Draai de kip na een minuut of 20 om en laat het nog eens tussen de 15 en 25 minuten op de grill liggen met de deksel dicht.

Eet smakelijk en veel plezier met de Green Egg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − zeven =